TYSKLANDS GRØNNE HJERTE – Bustur 5 dage fra 27. til 31. august 2023

En spændende rejse til et naturskønt område med smukke landskaber, Europas største bjergpark og charmerende byer. Besøg ved den langstrakte Edersee, der snor sig smukt mellem frodige småbjerge – en lille perle i det flotte landskab. Ad eventyrruten kommer vi til den grønne by Kassel og Europas største bjergpark Wilhelmshöhe, hvor et monument af Herkules skuer ud over parken med kunst, kultur og springvand. I de Idylliske byer Frizlar og Fulda venter nye eventyr, inden vi besøger destilleriet Schlitz, der har brændt brændevin og andre gode sager siden 1585.

27.08.2023 Udrejse ad Eventyrruten Morgenafgang fra Brenderup mod Nordtyskland til de bløde og blide bakker i smukke Weserbergland og med passende pauser undervejs. Der gøres stop i den idylliske by Hameln ved floden Weser, hvor den muntre rottefænger huserede i 1284. Herfra til ankomst, indkvartering og middag på hotellet i Baunatal.

28.08.2023 Skønne Edersee og Fritzlar Afgang på en flot panoramatur til det skønne område ved Edersee, – en af de smukkeste opdæmmede søer i Tyskland. Fra Schloss Waldeck, kan man nyde den spektakulære udsigt, inden besøget ved søen og dæmningen, der regulerer vandet i floden Weser. Dæmningen blev bygget for mere end 100 år siden for at sikre skibsfart på Weser og Mittellandkanale. Tre små landsbyer måtte vige og genopbygges på højere steder, og ved lavvande i søen dukker landsbyerne stadig op til overfladen den dag i dag. Turen fortsætter til den 1.250 år gamle kejserby Fritzlar med betagende bindingsværkshuse og en intakt bymur med 11 forsvarstårne, der slår ring om det historiske centrum. I byen skal vi opleve domkirken, markedspladsen med Rolandbrønden og Tysklands ældste fungerende rådhus fra 1100-tallet. Eftermiddag retur til hotellet. Middag på hotellet.

29.08.2023 Kassel og Wilhelmshöhe. Kun en kort køretur væk ligger Europas største bjergpark, der sammen med Schloss Wilhelmshöhe forener kultur, natur og havekunst i perfekt harmoni. Det store parkanlæg er anlagt i samme stil som en engelsk landpark i årene efter 1696, for at styrke Kassels position blandt fyrstehusene. I parkanlægget er der orangeri samt et kunstmuseum, og på toppen troner en 70 m høj statue af Herkules. Er heldet med os, kan vi opleve Wasserspiele, hvor vandet løber fra toppen gennem vandfald og søer for at slutte i en flot fontæne. Der er også indlagt besøg i Kassel, hvor der findes skønne grønne områder, fine museer, gallerier og ikke mindst brødrene Grimm. De to brødre, som også var sprogforskere, har lavet flere hundrede eventyr. De mest kendte er nok Snehvide, Askepot og Hans og Grete. Middag på hotellet.

30.08.2023 Forførende Fulda og brændevinssmagning. Dagen starter med et besøg i den forførende by Fulda, der byder på smukke barokbygninger, charmerende bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. Vi kommer gennem byens barokkvarter, med slottet, slotshaven, orangeriet, domkirken og ikke mindst Fuldas gamle bydel med rådhuset og andre spændende seværdigheder. Først på eftermiddagen afgang mod Schlitzer, der siden 1585 har fremstillet brændevin og andre gode sager. Der er arrangeret en rundvisning med fortællinger om det gamle håndværk, inden vi skal smage på de gode sager. Efter smagsprøverne køres retur til hotellet. Middag på hotellet.

31.08.2023 Hjemrejse via Lüneborg. Vi siger farvel til hotellet og kører mod de smukke heder ved Lüneborg. Der gøres stop i den gamle hyggelige by, hvis rigdom opstod fra handlen med salt – det hvide guld. Herfra fortsætter vi mod Brenderup.

Hotel Scirocco, er et 3-stjernet hotel beliggende i Baunatal ca. 9 kilometer Kassel. Alle værelserne har bad/toilet, hårtørrer, tv samt gratis wi-fi. Hotellet har Restaurant Am Kreisel, en bar samt udendørsområde. Hotellet har elevator og en mindre keglebane i nærheden.

Pris per person: kr. 3.895,00   Tilmelding til Jens

Følgende er inkluderet i prisen:

Kørsel i 4-stjernet turistbus med fodstøtter, toilet og køkken med kaffemaskine og køleskab.

Ophold i delt dobbeltværelse med bad/toilet.

4 x morgenmad

4 x middag på hotel eks. drikkevarer

Rundvisning og smagning på Schlitzer Destilleri

Alle udflugter på turen

Dansk rejseleder fra start til slut

Gebyr til Rejsegarantifonden

Tillæg:

Enkeltværelse: Kr. 450 per person

Entréer hvor ikke andet er nævnt

Sygdomsafbestillingsforsikring

Rejseforsikring

 

REJSEN GENNEMFØRES I SAMARBEJDE MED GISLEV REJSER

 

Dato

27. - 31. aug 2023
Afholdt!

Organizer

Jens Jensen tlf. 61113880
Email
judithjens.bro@gmail.com